onze activiteiten

interne activiteiten

wat doen wij op de bso?

Bij de BSO zorgen wij dat alle kruumelkes zich thuis voelen. Er hangt een ontspannen sfeer, niets moet, alles mag. Met respect voor elkaar en de omgeving. Elke dag weer wat anders, de ene dag zijn wij aan het knutselen, de andere dag kijken wij een leuke film. Ook vinden wij het belangrijk om samen te eten en te kletsen en dat iedereen het goed met elkaar kan vinden. In de zomer spelen onze kruumelkes lekker buiten op onze grote speelplaats met water, fietsen en ander speelgoed. Verder doen wij ook aan sport, zoals tafeltennissen, voetballen en jeu de boules. Dus voor ieder wat wils. 

externe activiteiten

Uitjes met onze kruumelkes

Met enige regelmaat gaan wij ook met onze kruumelkes op pad. Lekker wandelen door het nabij gelegen bos of lekker spelen in de speeltuin, bij ons kan het allemaal. Maar ook een bezoekje aan de kinderboerderij of de ijssalon staat bij ons op de planning. Als er leuke activiteiten zijn in het dorp, laat onze centrale locatie het toe om via de kloostertuinen gezellig en veilig naar het centrum te lopen. Denk hierbij aan een bezoekje aan de kermis, het bezoeken van sinterklaas of een leuke thema markt. 

Om de veiligheid van onze kruumelkes te waarborgen hebben wij sinds kort bij elke externe activiteit een herkenbaar groen T-shirt voor ieder kruumelke, zodat zij elkaar kunnen herkennen en onbezorgd kunnen  spelen. Als wij naar de activiteiten gaan, doen wij dat ofwel lopend, ofwel met de auto.

Thema activiteiten

elk seizoen wat te doen

Bij het Kruumelke houden wij er van om samen te knutselen. Elk seizoen of feest zorgen wij voor een fijne decoratie of knutselwerkje. Denk hierbij aan het versieren van een pompoen voor halloween, het maken van een schoentje om bij onze schoorsteen te zetten, of een leuke muts of masker voor de carnaval. Ook wordt bij ons eieren gezocht die de paashaas verstopt en maken wij een mooi kerststukje voor de feestdagen.

Naast het knutselen vinden wij het ook leuk om de kruumelkes te betrekken bij de thema’s die spelen in het dorp. Bijvoorbeeld het bezoeken van de carnavalsviering voor basisscholen op de markt, het bezoeken van sinterklaas of de motorrun van PSW, waarbij de kinderen soms ook een rondje mogen maken! Kortom, bij ons is geen dag hetzelfde. 

Ook verjaardagen worden niet vergeten bij ons! 

Het kruumelke is ook betrokken bij maatschappelijke intiatieven. Zo maken wij onze kruumelkes bewust van het belang van het netjes opruimen van je rommel en werken wij samen met de gemeente om onze buurt schoon te houden voor iedereen!