Zo werken wij

Hoe ziet een dag bij de BSO eruit?

Wij bij het Kruumelke bieden verschillende vormen van opvang aan voor maximaal 19 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voorschoolse en naschoolse opvang, opvang tijdens vakantiedagen en bijzondere dagen zoals studiedagen. Omdat elk van deze vormen van opvang anders wordt ingevuld willen we graag een impressie geven.

voorschoolse opvang

De kinderen druppelen binnen rond 7:30 en zijn nog niet helemaal wakker. Ze kiezen dan voor een beetje rust en spelen lekker met de lego of kijken TV. Rond 8:00 ruimen wij samen alles op en lopen wij naar school. Kinderen vanuit offenbeek worden met de auto gebracht.

naschoolse opvang

Om 14:00 staan de pedagogisch medewerkers klaar in het schoolgebouw om de kinderen op een centrale locatie op te vangen. De jongste kruumelkes worden zelfs aan de klas opgehaald! Hierna wandelen wij samen naar de BSO. Vanuit Offenbeek worden ze met de bakfiets opgehaald.
Wanneer de kinderen binnenkomen beginnen we met plassen en handen wassen. Hierna wordt samen de tafel klaargemaakt voor vers fruit met iets te drinken. Hier wordt ook lekker gekletst over wat er die dag is gebeurd. De kinderen kiezen zelf wat ze daarna willen doen, lekker buitenspelen, binnen met de barbies, lekker kleuren, enz..
Vanaf 17:00 druppelen de ouders binnen en wordt er eventueel een kopje koffie/thee gedronken terwijl de kinderen nog éven spelen en opruimen.

vakantie opvang

Bij de vakantie opvang is er meer ruimte voor activiteiten binnen-en-buiten de BSO omdat de BSO dan van 7:30 tot 18:30 geopend is. We beginnen de dag rustig met eventjes binnenkomen en zelf kiezen wat ze willen doen. rond 10:00 is het tijd om samen wat fruit of een koekje te eten en wordt er overlegd wat de kinderen graag zouden willen eten tijdens de lunch, die we natuurlijk samen klaarmaken! om 10:00 wordt ook besloten of we bij de BSO blijven, of lekker naar de speeltuin of ergens anders gaan. Dit ligt aan het weer en het aantal kinderen. Het liefst zijn wij, samen met de kinderen, buiten aan het spelen, eten en ravotten. Na zo'n lange dag spelen wordt de dag afgesloten met een leuke film of spelletje om weer wat rust te komen. Hierna worden ze door de ouders opgehaald en vertellen de kinderen enthousiast over wat ze die dag beleeft hebben.

speciale dagen

Tijdens studiedagen of andere speciale opvangdagen hebben wij meer tijd om iets leuks te doen. Denk hierbij aan naar de lommerbergen lopen en spelen, wandelen in het bos of naar de speeltuin. Deze speciale opvangdagen worden ook tijdig bekend gemaakt via het prikbord zodat de ouders/verzorgers hier rekening mee kunnen houden. De pedagogisch medewerkers hebben dan altijd wel iets gepland!